lynn.luun

My Life is like in Comic Book. I sketch as I am a Superheroin.

hernameislynn

Thursday, May 13, 2010

KENAPA LELAKI CURANG ??

errrr ... first of all , sorry fer de pic ehh ..

Pernahkah you all terfikir, mengapa lelaki berlaku curang?… Adakah mungkin kerana wanita lain lebih lawa lagi?

Ramai wanita menjawab, “Nama pon lelaki…memanglah curang!…tak boleh percaya!” Namun yang nyata jawapan itu tidak akan membuatkan wanita merasa tenang pun. Menyakitkan hati lagi ada. In general, it’s down to individual, actually.

Pada pendapat i lah kan , lelaki tade sebab yang kukuh nak berlaku curang pon . Sbb kdg2 alasan nye sgt3 annoying . TETTTT ! *_______________________*

YES , mmg diorang ni tau ape yang dorang nak , kan . Tapi bile cakap ape alasan die , mule lah terkincit nak menjawab . Kadang2 nak terputos urat kentot dgr alasan dorang ni .. Mulelah wat mcm2 alasan yang ta diterima akal dicipta :

Kata lelaki, Masa awal-awal dan masih cinta…

“Kalau you busy macamana pun…tak apa, I tunggu.”
“You tak pandai masak pun tak apa, kita boleh makan luar je”
“I akan tetap cintakan you walaupun fizikal you berubah.”
“I suka you sexy, menaikkan semangat I tau”
“I’m a good listener, you can talk about anything to me.”

Kata lelaki, setelah tertangkap berlaku curang…

“You selalu busy…I kesunyian so I cari lain lah.
“You tak pernah nak masak kat I, so ‘makan’ luar lah”
“You dah gemuk…I nak yang slim-slim.”
“Pakaian you terbukak camana pun…semangat I dah hilang kat you.”
“You cakap banyak sangat…bingit telinga I, BOSAN!!”

APEKAH ?? SAPE NAK JAWAB ?? AIII ATE CEPAT BEBENOR BERUBAHNYE YE ..

kalo tanye pade yang berkahwin ramai , bukan sumenye seronok ... ade yang tak okayy gak .. bile isteri 1st dah mule pandai marah2 or watever , cari yang baru .. da dpt yang baru , the same thing akan jadi gak lame2 mcm kat 1st wife tu gak ..


Kesimpulannye ..
You berlaku curang hari ini, sedapnya hanya seketika. Hakikatnya, apabila you bersama yang pada pandangan you lawa, cantik dan masih sexy itu…apabila sudah beberapa lama…you akan JEMU jugak akhirnya.

I guess that’s the answer!!…LELAKI CURANG KERANA MEREKA CEPAT JEMU & BOSAN with the same girl all the time. Bila dah jemu, mulalah mencari yang lain. Yang mana sebenarnya, after a while…yang lain itu adalah wanita yang sama sahaja. Kesian orang pompuan! Isk3 !!

7 comments:

shaa bonitaa said...

kalo org pompuan pulak yg ade sifat mcm tu,,mcm mane ea? hee~~

Akulah Shy. said...

"you can talk about anything to me.”
“You cakap banyak sangat…bingit telinga I, BOSAN!!”

Sadly, inilah lelaki im dating with T_T

Dulu aku crita prob aku smua dr kcik smpai besar, rhsia2 yg aku x pnh gtau sape2 pon aku gtau jgk.
Aft almost 9 months, bru bukak crita skit dh kna sound.
Alasan ko, ko penat bru balik ruma/keja.
Mna x penat bru balik romen dgn pmpuan lain kot.:D

Sorry yang i tlebih cmnt. EMO NI !

shey said...

whoooaaaa , lelaki sy kah ?? tamow dah laki2 , nak laki sowg je !



*tetibe

Lt. fDanialz said...

yeah i believe it for individual.. not all of us like that

honey amour said...

try la curang kat aku..aku lagi curang kat ko...nowadays..janda lagi laku dari perawan ...

L Y N N :) said...

shaa bonitaa : hermmmmm . pmpoan xpe kotttt . :P

Akulah Shy : hurmmm syaida . bese lah tu . xpe2 what goes around comes around lah yang . chill je . ang cntek , lagi dpt yg gudgud je nty .

shey : xmo kahh ? haha .

Lt. fDanialz : hurm , but mostly ramai yg cmtuh kot .

honey amour : yeahhh ! u gi girll ! girls power !!! :DD

shey said...

takmo ah , sesal suda :DD